vrijdag 26 juli 2019

Pisa

Om 8:30 hadden we de trein naar La Spezia, op het station kaartjes uit de automaat gehaald voor Pisa. We namen het boemeltje, die doet  01:15 min over 76 km en kost €7,90 voor een enkeltje. Een snellere variant kost 11 euro en brengt je binnen 55 minuten op de plaats van bestemming.

Als je een korte wandeling wil naar de toren van Pisa kan je uitstappen bij station Pisa San Rossore. Wij kozen voor Pisa Centrale, dan loop je in ongeveer 30 minuten richting Piazza dei Miracoli waar de toren, de dom, het Baptisterium en het Camposanto zijn. We zijn niet naar binnen geweest, het was erg druk en heet. In het voorjaar willen we zeker nog eens terug en gaan dan ook de binnenkant bekijken.

Pisa is heel ruim opgezet, de straten zijn open en wijd, de huizen niet heel hoog. Rivier de Arno lijkt breder dan de Tevere in Rome maar misschien komt dat doordat er geen bomen langs de kades staan. Vanaf het station loop je de Corso Italia in waar je leuk kan shoppen, wel gaan de winkels dicht tussen 12:30 - 16:30 uur. Dan is het tijd voor een lange lunch. Wij deden dat bij Pizzeria l'Arancio.
Een leuk zaakje in een smal schaduwrijk straatje waarnaar de pizzeria is genoemd.

Later hebben we op een piazza nog een caffè en amaro genomen, op de gevels zag je nog delen van teksten staan; macelleria, pesce....we zaten op het plein waar vroeger vlees, vis en groente werd verhandeld en waar nu horeca de studenten van de stad voorziet van andere lekkernijen.

Het was een heerlijke dag in een vriendelijke stad, we gaan zeker nog eens terug!


In ons favoriete vervoersmiddel
Baptisterium
Even afkoelen
Deur van de dom
Onderdeurtje vergeleken bij de deur
Airco was fris
Prachtige versieringen
Jaaa, daar is ie dan...
Prachtig beeld
Alles in 1 beeld gevangen

Geen opmerkingen: