dinsdag 30 juli 2019

A Tavola a Riomaggiore

Hier een selectie van de plekken waar wij graag komen of zijn geweest. 


Caffè-restaurant Il Maggiore
gelegen in Riomaggiore; Via Colombo 189, hier kan je de hele dag terecht. Onze vaste plek voor een caffè al bar of een lekker ontbijtje op het overdekte terras. Vriendelijk personeel, goeie service.

Bar Centrale
Op nummer 144 in dezelfde straat vind je Bar Centrale, ook hier kan je de hele dag terecht, wij hebben er geluncht met Fiorenze en zijn familie. Heerlijk eten voor een prima prijs. Het ijs is er ook erg lekker! 

Tutti Fritti
Voor een snack uit het vuistje gaan wij naar Tutti Fritti, alles gefrituurd op nummer 161. 
Acciuga (ansjovis), gamba's, kabeljauw, krab, calamari en patatjes in een puntzak.
Gewoon lekker!

Aan de voet van de Zee
Een prachtig uitzicht, heerlijke gerechten, fijne bieren en aparte wijnen.
Deze mooie plek vind je boven het station. Echt een aanrader, let op, het is deels zelfservice. je besteld en haalt je drinken af bij de bar, eten brengen ze naar je tafel. 
De menukaart en bestek pak je zelf. 

Dit jaar zijn we hier niet geweest, maar vorig jaar hebben we hier heerlijk gegeten en de Pesto-experience gedaan. Osteria Maitè ligt niet in de hoofdstraat maar een paar treetjes hoger in de Via Antonio Gramsci op nummer 25. 

In de marina (haven) vind je Dau Cila, een restaurant met Michelin bordje; kwaliteitsvolle keuken. 
In ons eerste jaar hebben we hier gegeten. 

Dit adresje stond nog op onze to-go lijst, toevallig was het als een van de weinige zaken open na de regen/onweersnacht. Dus in plaats van cena werd het prima colazione, ontbijt dus. Fuori Rotta is boven in het dorp gelegen op de Via Telemaco Signorini 48.

Veciu Muin
Weer terug in de hoofdstraat is op nummer 83 Veciu Muin gevestigd. Hier zijn we al vaak geweest, voor een pizza of een heerlijke scalopine al limone. Er staan altijd mensen te wachten op een tafel of afhaalgerecht. 
Tip: loop naar de ober, vraag om een tafel en als je moet wachten, ga dan een drankje doen aan de overkant, hij roept je zodra je tafel vrij is. 
De overkant is...

...Vertical Bar
De bar van Fiorenzo en Manu en waar mijn naamgenoot Emma(nuel) achter de bar zijn cocktails maakt. Voor ons staat er altijd een koud biertje klaar. Lekkere muziek, altijd wat te beleven...

Hier gaan wij heen als het warm is, want het ligt hoog in het dorp en heeft een grote parasol. Een ijsje, een crepe, een koud biertje en lieve mensen in de bediening. Gewoon een fijne plek die (nog) niet overstroomt wordt met hele hordes uurtjes-mensen....

Onderaan "onze" trap zit restaurant La Lampara, hier zijn we pas met Jenny en de kinderen geweest, heerlijk gegeten! We gaan zeker nog een terug, dit jaar of volgend jaar...

De meeste zaken hebben geen website en als ze wel een link hebben is het een FB-pagina.

Buon appetito! 


Geen opmerkingen: