woensdag 1 augustus 2018

A casa

Even een huishoudelijk blogje. Toen wij de eerste keer in Italië waren maakten we kennis met een apart fenomeen.

In eerste instantie dachten we dat 'het' zo gemaakt was omdat wij een een mini-keuken hadden in het 1-kamer appartement in Rome.

In het huis van de kennissen op Sardinië hadden ze er zelfs twee, in de binnen- en buitenkeuken.

Daar kregen we zelfs les in afwassen maar dat is een ander verhaal.

Hier in Riomaggiore hebben we 'het' ook. Wat dan??

In het keukenkastje boven de dubbele wasbak zit een dubbele keukenkast, niks bijzonders zou je denken...
Maar ipv pakken pasta en blikjes die je nooit gebruikt, zit hier een afdruiprek in!
In de onderste bak zitten twee gaatjes, precies boven de wasbak....ideaal!
Eerst afwassen met sop, daarna afspoelen en in het rek, kastje dicht, afwas gezien! De volgende dag kan je het zo weer gebruiken.
Als ik ooit een eigen keuken kan bouwen, dan wil ik een Italiaans ontwerp! (zie onderstaande foto)


We blijven nog even in de keuken, niet die van ons maar in de keuken van PrimoPiatto hier in het dorp. We hebben al een paar keer zelf gekookt maar daar hadden we vandaag geen zin in. Het was toch al een relax-ik blijf even uit de volle zon-dag. Pas om 15:00 zijn we gaan zwemmen, op het stukje waar we zaten kwam al snel schaduw, heerlijk. Het is hier 31 graden maar met een luchtvochtigheid van 70% ben je al nat als je niets doet.

Na 3 uur op het strand hadden we trek en zijn we een take-away gaan halen bij PrimoPiatto. In een heel klein pandje aan de Via C. Colombo 72 kan je kiezen uit verschillende soorten pasta met bijbehorende saus. Mich had de gnocchi met tomaat basilicum saus (7 euro) en ik de ravioli met bolognaise saus (8 euro). Je krijgt het mee in een klein kartonnen doosje met een pakketje bestek. Die hadden wij niet nodig omdat we terug gingen naar ons balkon. Flesje wit erbij en smullen maar....

Ideaal keukenkastje


Take-away Pasta en een Cinque Terre wit.




Geen opmerkingen: