woensdag 20 februari 2019

Skip the Line

Zodra je bij metrostation Colosseum naar buiten komt, staan de blauwe hesjes voor je: Wanna go in? Got your ticket? Skip the Line!

Vanachter onze zonnebril bekijken we de lange rijen bij de kassa van het Colosseum en het Forum Romanum.
Okay, aansluiten maar....of toch niet?

We lopen iets voorbij de ingang van het Forum en zien een bordje: Via di San Gregorio, entrata, tickets. We wagen het erop, lopen langs het Forum en weg van de mensenmassa. En ja hoor, kassa! Letterlijk! We zijn direct aan de beurt, kopen een kaartje met tijdslot voor het Colosseum en staan in de prachtige tuin van het Palatino. Heerlijk stil is het, volop groen en zonnig. Tevreden lopen we tussen de ruines en komen een enkeling tegen die klaar is met de wandeling.

We lopen een kleine twee uur over het Palatino en Forum en verlaten het gebied voor een pizza.
Mooi op tijd zijn we terug bij het Colosseum, ook daar hoeven we niet lang te wachten, even door de controle en we staan binnen. Op ons dooie gemak struinen we rond en genieten van de architectuur.

Omdat ze naast het Colosseum nog steeds bezig zijn met de aanleg van Metrolijn C, gaan we bovenlangs richting I Fori Imperiali en de Mercati di Traiano.
In het laatste is de Museo dei Fori Imperiali gevestigd, ook daar struinen we heerlijk rond. We delen het museum met 5 andere bezoekers, wat een rust.

Vol indrukken en met zware voeten strijken we in 'onze' buurt neer voor een biertje, vanmorgen dronken we hier onze ochtend caffè.
Wat een heerlijke dag vol geschiedenis.

PS: wil je vooraf kaartjes bestellen? Ga dan naar COOPCULTURE

Geen opmerkingen: