vrijdag 7 september 2018

Recensie: Nonna Anna


In Haarlem zijn er een aantal plekken waar je echt Italiaans kan eten. Nonna Anna is zo'n plek. Sinds een paar maanden zit dit restaurant in de Kleine Houtstraat in een mooi oud pand. 

De tafels zijn gedekt in rood, de kleuren op de muur doen denken aan het licht dat aan het eind van de dag de Italiaanse straten siert. Achterin de zaak is een serre waar ook een aantal tafels staan. De jonge eigenares Valentina runt het samen met haar partner, beiden komen zij uit Puglia. de hak van de laars. Op de kaart vind je naast de antipasti een mooie selectie aan verse pasta's want daar staat de streek om bekend.

Er zijn een aantal gerechten met orecchiette, pasta in de vorm van "kleine oortjes" dat ook de letterlijke vertaling is. Michel bestelde Orecchiette Friarielle (raapstelen) e Acciughe (ansjovis) en ik had de Parmagiana, een ovenschotel met aubergine. Daarbij een lekker glas Peroni. Bij de koffie hebben we genoten van een Mirto, een heerlijk likeurtje dat we tijdens ons bezoek aan Sardinië veel hebben gedronken. Valentina liet ons ook de likeur uit Puglia proeven, deze is gemaakt met laurier, heel vol van smaak.

Het eten was zoals Italiaans eten hoort te zijn, eenvoudig en smaakvol, de prijs passend bij het aanbod. Het gesprek met Valentina was open en gezellig, we gaan er zeker nog eens heen voor een ongecompliceerd bordje pasta! 

Orecchiette met raapstelen en ansjovis
Kleine Houtstraat 81
2011 DJ Haarlem
nonna.anna2018@gmail.com
Parmagiana
Likeurtjes proeven
Caffè e Mirto
De serre bij Nonna Anna

Geen opmerkingen: