woensdag 25 juli 2018

Riomaggiore

Prachtig Riomaggiore
Heerlijk visje...
Om 15:20 rolden we station Riomaggiore in, vanaf Savona zijn we bij minimaal 15 stationnetjes gestopt.

Vanaf het station loop je zo de voetgangerstunnel in die je naar het centrum brengt. Links af de dorpsstraat omhoog en rechts op 181 zit Riomaggiore Reservations van Francesco en Amy. Bij hen huren we ons verblijf voor de komende 12 nachten/dagen.

Francesco heet ons van harte welkom en geeft ons veel locale tips en uitleg over de hike-gebieden. Daarna brengt hij ons naar het appartement en draagt zelfs mijn koffer omhoog.
Het appartement is in dezelfde straat als waar we 3 jaar geleden ook verbleven. We komen binnen in een prachtig huis, grote woonkamer met open keuken, grote slaapkamer met toegang tot een ruim balkon. Echt goed verzorgd en afgewerkt. De locatie is ook perfect, midden in het centrum maar niet aan de hoogstraat.

Na een opfrisbeurtje gaan we op pad, eigenlijk om boodschappen te doen maar de dorst is groter en we belanden bij Bar Vertical, waar we al eerder leuke momenten hebben beleefd. Nu ook weer, we komen in gesprek met een Duitser die hier al 12 jaar komt en bijna een local is geworden, van hem krijgen we ook leuke tips.

Na een biertje of twee is de supermarkt al dicht en kiezen we voor fish&chips maar dan in Riomaggiore stijl, Mich nam calamares met patat en ik ansjovis en een ander onbestemd maar lekker visje met patat, lekker krokant gefrituurd dus met huid en eeehh haar.....hihi, zie de foto...

Daarna hebben we heerlijk op de kademuur gezeten en mensen gekeken, onze favoriete bezigheid...Nu zit Mich nog lekker op het balkon, ik schrijf dit en ga zo slapen....

Twee dagen treinen is best vermoeiend maar zeker de moeite waard!

Notte!

Geen opmerkingen: