maandag 30 juli 2018

Pesto Experience by Luca


Iedereen kent het wel of heeft het weleens gegeten, de supermarkt staat vol met allerlei soorten. maar wat is nou pesto? Dat was de eerste vraag die Luca ons stelde bij de privé Pesto Experience die hij geeft in zijn Osteria Maité in Riomaggiore. 

"Ehhh, een koude saus", zei Mich. Gelukkig was dat het goede antwoord. We kregen een mooie uitleg van Luca, hij deelde een paar recepten uit zijn geboortestad Torino en vertelde liefdevol over zijn moeder, de jongedame die de wand siert. 

Michèl ging aan de slag met het maken van de pesto genovese, het precieze geheim gaan we hier niet delen, als je in Riomaggiore bent weet je waar je moet zijn. Als je bij ons thuis bent, zal je het echt een keer voorgeschoteld krijgen. 

Tijdens het stampen en wrijven hebben we een fijn gesprek gehad met Luca over allerlei onderwerpen, dingen die je niet snel deelt met vreemden, maar die nu spontaan omhoog kwamen. 

Nadat de pesto genovese als klaar bestempeld was, mochten we aan tafel en kregen een heerlijk glas witte wijn uit de Cinque Terre. Luca ging met "onze" pesto de keuken in, zoals hij zei, was onze pesto nu even zijn eigendom......

Hij kwam terug met twee borden testaroli met onze pesto erop. Testaroli is een bijzonder pastasoort. Het was echt de lekkerste pesto die ik ooit gegeten heb, mede omdat het gemaakt is door mijn eigen man..  De Experience duurt normaal gesproken een uurtje, na 2 uur verlieten wij voldaan en met een reservering voor aanstaande zaterdag het restaurant van Luca. 

Pesto Experience by Luca
Testaroli met onze pesto
Na ons middagdutje zijn we naar de haven gegaan, daar hebben we heerlijk zitten zonnen en gezwommen. Ook hebben we genoten van de capriolen van de dagjesmensen, die met hun camera op de rotsen staan te balanceren terwijl vrouw/vriendin/dochter staat te poseren. Inmiddels kan ik al vrij elegant de zee in en uit klimmen via de natuurlijk traptreden van de rotsen maar ooit stond ik ook zo te stunten...gewoon lang genoeg blijven om de rotsen te leren kennen is de oplossing. Ook leer je op die manier de vaste bewoners (her)kennen en zij jou. We worden nu op straat gegroet door de winkeliers en oudere dames die de bankjes vullen.  

Nog een week mogen wij in dit prachtige dorpje wonen, wij zeggen nu al tegen elkaar dat we elk jaar terug willen komen, het liefst met ons hele gezin. 

Notte!



Wat een heerlijk "huiselijke"dag

1 opmerking:

You know zei

Wat leuk om te lezen Em :-) de verhalen en foto's zeggen genoeg ... genieten op hoogste niveau. Geniet saampjes XxX